Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel
Ledige pladser

Gråsten Have, Geografisk have, Tirpitz, Sønderjysk kaffebord

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Vi besøger 2 berømte Sønderjyske haver, Gråsten Slots Køkkenhave og Den Geografiske Have Kolding. Desuden oplever vi Tirpitz museet samt får Sønderjysk Kaffebord på hjemturen ved Gram Slot. Særlig i begyndelsen af sommeren er mange haver utroligt smukke. Vi besøger Den Geografiske Have i Kolding, en botanisk have på 14 ha. Haven er mere end 100 år gammel og har mere end 2000 forskellige arter af træer, buske og blomster indsamlet fra det meste af verden. Også en prisbelønnet rosenhave med både historiske, moderne og vilde roser er at finde her, hvor vi har en lokal havekyndig guide til at gøre besøget meget levende. Mulighed for at stille tørst og sult i havens café for egen regning. Herefer kører vi til Gråsten Slot for at besøge den for offentligheden nyåbnede køkkenhave. Haven blev grundlagt af dronning Ingrid, men efter hendes død har den levet i skyggen af sig selv som en produktionshave til de kongelige husholdninger. Haven besøges med lokal guide, og der bliver også tid til af beundre selve den kongelige have på egen hånd, inden vi indlogeres på det hyggelige hotel Benniksgaard tæt på Gråsten by. Her skal vi overnatte og nyde såvel aftens- som morgenmad. Næste dag går turen til Blåvand for at besøge Tirpitz museet. Museet er tegnet af Bjarne Irgels og bygget op omkring de to gamle Tirpitz bunkere fra Anden Verdenskrig. Det var Hitlers mening, at de skulle indgå i hans Atlantervold, men de blev aldrig færdiggjort, da krigen nåede at slutte inden de stod færdige. Museet besøges med audioguide, der tager os rundt i det hele i vores eget tempo. Der er café i museet om sulten melder sig, men spar lidt på den, da vi skal nyde et sønderjysk kaffebord med mange søde fristelser og masser af kaffe ved Gram slot først på eftermiddagen. Efter dette kører vi mod Hellerup Station. Tidsplanen for turen kan rekvireres hos AOF i løbet af februar-marts måned 2021.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 04-06-2021, kl. 07:00

Ugedag Fredag, Lørdag
Holdnr2127583
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer4
Antal mødegange2
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

04-06-2021 Fredag 07:00  -  21:00
05-06-2021 Lørdag 07:00  -  19:00

Faktaoplysning

Bemærk Teknisk rejsearrangør er Lyngby Turistfart. Medlem af rejsegarantifonden nr. 242. Turen omfatter bus tur retur fra Hellerup Station, guide på hele turen, entré og lokale guider i Gråsten køkkenhave og Den geografiske have i Kolding, entré og audioguide på Tirpitz-museet, samt Sønderjysk Kaffebord ved Gram Slot, busforplejning dag 1 med kaffe og sandwich, og kaffe med sødt dag 2. Overnatning i delt dobbeltværelse inklusiv halvpension på Benniksgaard hotel (enkeltværelse kan bestilles mod tillæg på 300 kr. - skriv til: gladsaxe@aof.dk.)

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.