Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel
Ledige pladser

Sagnlandet Lejres Kongehal

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

I Roskildeområdets smukke natur midt i det arkæologiske center Lejre, har man genskabt den største Kongehal vi kender fra Vikingetiden. Resterne af den orginale bygning blev udgravet ca. 3 km fra Sanglandet i Lejre. Her havde arkæologerne været i gang med at udgrave en imponerende bebyggelse, som er fra Jernalderen. I 2009 dukkede resterne af det største vikingetidshus frem som var ca. 60 m langt og i øvrigt på størrelse med en moderne forboldbane. Der må have været meget tykke stolper i konstruktionen for at kunne bære bygningens loft/tag som har været på ca. 10 m´s højde. Hallens areal er ca. 600 m2 og er et enestående vidnesbyrd på kulminationen af nordisk arkitektur og håndværk i Vikingetiden. Vi går rundt i dette pragtværk af en bygning med AOFs guide, Pia Mengel, som fortæller om Kongehallen, dens brug i gamle dage samt om vikingerne og deres liv i almindelighed.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 07-05-2021, kl. 09:30

Ugedag Fredag
Holdnr2122673
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

07-05-2021 Fredag 09:30  -  14:30

Faktaoplysning

Bemærk Besøget omfatter bus tur-retur fra Hellerup Station, guide på hele turen, entré til Lejre og rundvisning med foredrag i Lejre/Kongehallen ved AOFs guide samt frokost exklusiv drikkevarer.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.