Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser
Jan Larsen
Ledige pladser

Kina efter Corona – Storhed eller Fald

Ved spørgsmål ring til 45 80 19 00

Kina ser ud til at komme over corona-krisen hurtigere end alle andre. Men ender det så med Kinas storhed – eller snubler kineserne i deres egen succes? I en periode med et uforudsigeligt USA og et svækket EU, har Kina skaffet sig øget indflydelse i stribevis af lande fra Østeuropa til Afrika – og også i FN.
De har effektivt udnyttet ét-parti-systemet til at sikre kinesiske tech-giganters og firmaers globale fremmarch. Selv covid-19 forsøger Kina at vende fra en tabersag, hvor de hindrer international undersøgelse af landets tvivlsomme indsats i starten af pandemien, og kun vil fremstå som den, der bekæmper corona-virus.
Den kinesiske økonomi buldrer derud af, som hverken finanskriser, corona eller handelskrig har kunnet standse. Kineserne breder sig over hele kloden med det omdiskuterede Silkevejsprojekt og opkøber havne, råvarer og virksomheder. Men ændringer er på vej i en verden, der i stigende grad betragter den kommende stormagt som en rival, snarere end en partner. Og langtfra alt går som planlagt inde i Kina, hvor der er stigende udfordringer for partiet og præsident på livstid, Xi Jinping.
Senest er der indført det Sociale Kredit System, der skal overvåge og kontrollere samtlige 1,4 mia. indbyggere. Det Sociale Kredit System giver borgerne points alt efter deres ”samfunds” opførsel. Med hjælp af over 500 mio. overvågningskameraer, ansigtsgenkendelse og indsigt i hver enkelt kinesers mobil og computeraktivitet, skal pointsystemet bl.a. afgøre om kineserne kan rejse få lov til at rejse med fly, komme frem i boligkøen - eller blive nægtet at tegne en forsikring eller få et job.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-06-2021, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr3121111002
Adresse Konventum - LO Skolen
Erling Jensens Vej 1
3000 Helsingør
Lokale
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nordsjælland

Kursusdage

09-06-2021 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Flere kurser