Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser

Underviser

"Carsten " Egø Nielsen
Ledige pladser

Pigerne på Sprogø

Ved spørgsmål ring til 40 40 09 03

Rigtig mange danskere har set filmatiseringen af Jussi Adler Olsens roman "Journal 64", der tager udgangspunkt i en journal for en af de piger, der blev anbragt på Sprogø. Var livet og tilværelsen på Sprogø, som filmen skildrer det?
Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, oprettede i 1923 interna- tet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder. Internatet eksisterede til 1961.
I foredraget hører vi den virkelige historie om kvindehjemmet på Sprogø og om nogle af skæbnerne. F.eks. om pigen, hvor en læge bl.a. skrev: "... hun kan slet ikke udføre noget Arbejde på egen hånd. De senere år har hun haft stærke erotiske tilbøjeligheder så forældrene må passe på hende både dag og nat".
Men vi skal også høre om baggrunden for anstalten og om hverdagen for beboerne, samt om lukningen i 1961.


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 25-02-2021, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr2004
Adresse Stenløse Kulturhus
Rådhustorvet 2
3660 Stenløse
LokaleStore sal
Holdtimer2,3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Egedal

Kursusdage

25-02-2021 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Niveau Alle
Bemærk Vi sørger for god plads efter forskrifterne. Medbring jeres egen håndsprit og husk at sørge for god afstand. Vi skal høre om den virkelige historie om kvindehjemmet på Sprogø og om nogle af skæbnerne, samt om lukningen i 1961.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.