Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser
Lisa Elsbøll
Ledige pladser

Lyø - en skøn og frodig ø i Det Sydfynske Øhav

Ved spørgsmål ring til 45 80 19 00

Oplev en sommerdag på en af de danske øer. Lyø er kendt for at være stedet, hvor Valdemar Sejr blev taget til fange af sin egen lensmand, en befolkning som uddør i 1500-tallet og bliver genbefolket af 24 nye familier. Den mere aktuelle historie handler om ø-lejerne i 1970´erne og sommerturismen. Landbrug og fiskeri har givet rigdom til øen og i dag fremstår øen med Lyø by og kirke utrolig smukt.

Vi kører med bus til Fåborg med bus og tager Ø-færgen til Lyø. Guide Mogens Windeleff byder velkommen om bord med kaffe og boller. På øen bliver vi transporteret rundt med traktorvogne (husk varmt tøj og regntøj, idet traktorvognene er ikke overdækkede), men der bliver også gåtur i landsbyen med de gamle bindingsværkshuse, besøg i kirken og en god frokost.
Øen er 6 km2 med omkring 100 beboere. I et roligt tempo oplever vi de smalle gyder, fem små gadekær og ikke mindst det kuperede landskab. I løbet af dagen høre vi om øens historie, sagnene: "Anes kiste" og "Skræphat", og ikke mindst hvordan det er i dag at leve på en ø i dagens Danmark.

Afgang og ankomsttider er indtil videre ca. tider.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 02-06-2017, kl. 07:00

Ugedag Fredag
Holdnr721106
Adresse Lyngby
Lyngby station
2800 Kgs. Lyngby
LokaleBag stationen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nordsjælland

Kursusdage

02-06-2017 Fredag 07:00  -  20:30

Faktaoplysning

Bemærk Husk tøj efter vejret. Prisen er inkl. bus, færge, 2 x kaffe, frokost og guider. Drikkevarer til frokost betales særskilt på Lyø - enhedspris 20 kr. der kan købes øl, snaps og vand.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.