Viden, udvikling og samvær
2840 HolteVælg område
Vis underviser

Underviser

David Trads
Ledige pladser

Populismens pres på velfærden

Ved spørgsmål ring til 45 80 19 00

Uligheden vokser i mere end syv ud af ti nationer, herunder i Danmark. Klodens otte rigeste mænds formue er i dag på størrelse med den halvdel af jordens befolkning, som er fattigst. I Danmark tjener en topdirektør i dag 35 gange så meget som en gennemsnitlig LO-arbejder. For 30 år siden var det 'kun' syv gange så meget. Lige meget, hvor vi ser hen her i landet - og i Europa og Amerika - øges uligheden hele tiden. Her i landet ser vi det også ved, at de svageste - dem på overførsler - stresses af systemet, som ofte stempler dem som dovne.

Højrepopulismen eksploderer overalt i Vesten, også i Danmark. UKIP afgjorde Brexit, Trump vandt i USA, Le Pen er på vej i Frankrig, Geert Wilders i Holland. I Danmark står DF fortsat stærkt, ligesom Nye Borgerlige har gode chancer for at blive valgt. Højrefløjens 'drømme' om at sænke skatten markant, særligt til fordel for dem, som har det bedst, smitter af på alle partier. Højrepopulismens nære slægtning - nationalismen - er på spring overalt. Brexit fører til svagere EU, Trump til America First! Le Pen vil melde Frankrig ud af EU og NATO, handelsaftaler er under opløsning.

Velfærden angribes overalt i Vesten, herunder i Danmark. Når uligheden stiger, når højrepopulismen vinder og når nationalismen triumferer ender det altid med, at den velfærd, som vi alle nyder godt af, men som selvsagt mest hjælper dem, der ikke er velhavende, bliver svækket. Udsatte gruppe skubbes yderligere ud i periferien. Vi risikerer her i landet, at vi får den forkerte amerikanisering, nemlig den, hvor vi ghettoiserer sociale problemer og udsatte, så de bliver svære at få øje på. Der er tale om et ret dramatisk opgør mod den måde, vi i et århundrede har bygget vores samfund op på.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 16-05-2017, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr711106
Adresse Hovedbiblioteket
Stationsvej 36
3460 Birkerød
LokaleStore sal
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nordsjælland

Kursusdage

16-05-2017 Tirsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.